Blouse with Side Godet

Assalamualaikum!

Baju side godet ni adalah fesyen baru yang tengah hot! baju ni sangat sesuai untuk orang plus size
sebab dia boleh bagi effect kurus pada pemakainya nanti




Ini lah contoh baju side godet yang dipakai oleh vivy yusof by fahion valet
sangat senang buat baju ni. JOM Kita try


Pola belakang dan depan basically sama sahaja.
Nampak tak yang kaler soft pink tuh??? yang tu lah godet yang bakal kita kembangkan
Yang hot pink tuh pola belakang..yang tu yang akan kita potong kain nanti 


Sama macam pola belakang jugak 

Ini lah godet nya, yang kita gunting dari badan depan atau belakang,
Kemudian kita buat garis dua di godet dan potong godet tuh jangan sampai habis &&& buka kan atau kembang kan dia
Kalau boleh lagi kembang lagi cantik 




GOOD LUCK! 

Share this:

CONVERSATION

6 comments:

  1. Thanks for sharing. Jika ada tertarik untuk membuat baju dengan contoh pola baju wanita siap pakai, download saja polanya di Fitinline.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Tq sebab share formula semoga mendapat pahala yg berlipat ganda tidak kedekut ilmu.

    ReplyDelete
  4. tq sbb berkongsi ilmu.. moga mendapat pahala dan dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  5. Dh lme cube nk buat blouse ni. Thanks sis for sharing. Moga dimurahkan rezeki. Xsavar nk buat...

    ReplyDelete
  6. sakam...nak tyer sis..godet tu bukaan bpe inci yer

    ReplyDelete