Pola Kurung Doll / Empire Peplum Pattern


Assalamualaikum 


Hari ni saya nak share pola Kurung Doll atau nama english nya Empire Peplum 

Ini lah Kurung Doll tuh. Flowy -flowy gittuuu

Ni cara lukis pola. Baju ni dia ada cutting di dada. Sangat sesuai untuk orang pregnant. 

Ini cara saya buat kiraan radius. Saya tak guna cara bahagi 6.28 tuh saya guna apps ni sahaja.
Sangat-sangat mudah tak perlu pening-pening buat kiraan.

Klik link di bawah untuk kira radius

Circle Skirt Apps

Pola tangan macam biasa sahaja. 

Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. terima kasih untuk pola..baru nak try buat tahun ni. nak tahu 4.5m cukup untuk kain sekali?.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Bhgian peplum tu, perlu bt 2 keping atau sekeping sahaja?

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing. Tertarik untuk mempelajari bagaimana cara membuat baju wanita model terbaru tanpa harus mengikuti kursus jahit?. Anda bisa memanfaatkan pola baju wanita siap pakai dari Fitinline.

    ReplyDelete